Сушка фруктів і ягід.

Середнє орієнтовний час сушіння в режимі Medium (10 - 14 годин)

  Для сушіння різних продуктів може знадобитися різний час для висихання. Це залежить від товщини шматочком продукту, вологості повітря, висоти над рівнем моря, відсоток вологості продуктів. Сушіння необхідно поміщати в добре провітрюваному місці, що б виходить вологе повітря міг швидко відходити від сушіння і не потрапляти в неї знову.

  Для отримання якісних сухофруктів підбирайте тільки зрілий фрукти з великим вмістом цукру і вітамінів, без дефектів і явних пошкоджень. Перезрілі фрукти можна пустити на приготування фруктової пастили.

  Швидко підготуйте партію фруктів, рівномірно розкладіть продукти на поверхні лотка, після цього займіться підготовкою наступної партії фруктів або овочів, продукти не належний застоюватися, а сушитися максимально швидко після їх обробки.
Підготовка фруктів

  Ретельно вимийте продукти, видаліть підгнилі ділянки, хвостики. Насухо протріть фрукти і овочі (необхідно максимально позбавитися від небажаної вологи). Наріжте фрукти гострим ножем або кухонним комбайном і т.д. на шматочки товщиною близько 5mm. Це забезпечить фруктам швидке і рівномірне просушування, завдяки чому вони і збережуть свій смак і вітаміни. За бажанням ви можете сушити яблука, цитрусові та інші фрукти, не знімаючи з них шкірки, за допомогою Ezidri
Чи треба обробляти фрукти? Це робити не обов'язково.

Попередня обробка допоможе зберегти природний колір фруктів, а тк ж такіке важливі вітаміни для організму людини як А і С. Натуральні консерванти такі як цитрусовий і ананасовий соки запобігають потемніння, той ефект який зазвичай трапляється з яблуками. Тому можливо позбутися від цього ефекту і отримати сушені яблука не чорного, а приємно світлого і більш привабливого кольору. Просто нарізайте яблука в сік. Через п'ять хвилин дістаньте яблука з соку, дайте соку стекти і приступайте до сушіння.

Так плоди, з кісточками оброблені однієї частини меду і двома частинами охолодженої кип'яченої води будуть сушитися помітно довше, але при цьому збережуть свій природний колір і м'якість. Що б зберегти колір ківі його можна замочити в одній частині цукру і двох частинах кип'яченої охолодженої води, так ківі збереже не тільки колір, але і придбає глазуровану поверхню.

Так само з потемніння фруктів можна боротися шляхом занурення їх у аскорбінову кислоту або ж у лимонну кислоту.

Можна вдаватися до невеликих хитрощів для прискорення сушіння фруктів, наприклад можна вивертати половинки абрикосів, розрізати великі фрукти на чотири частини що б їх товщина було близько 5 mm.
Очищення поверхні

При суші фруктів які мають природне воскове покриття бажано помістити їх в окріп на кілька хвилин. Це очистить фрукти і допоможе волозі швидше випаруватися. Після обробки фруктів окропом не забудьте охолодити їх, зануривши в холодну воду. Великі виноградини можна розрізати на дві половини, тоді відпаде необхідність в обробці їх поверхні.
 
 

Міський портал Монреаля Канада http://salutmontreal.com/ Імміграція в Канаду. Адаптація емігрантів. Життя в Канаді.  

Безкоштовна доставка Ezidri по Україні без передоплати: Київ, Харків, Донецьк, Полтава, Житомир, Дніпропетровськ, Сімферополь, Миколаїв, Одеса, Івано-Франківськ, Луганськ, Рівне, Тернопіль, Ужгород, Запоріжжя, Херсон, Кіровоград, Алушта, Черкаси, Джанкой, Суми , Лубни, Вінниця, Маріуполь, Севастополь, Умань, Чернігів, Слов'янськ, Хуст, Краматорськ, Хмельницький, Чернівці, Луцьк, Львів, Кам'янець-Подільський, Одеса, Іллічівськ, Дніпродзержинськ, Прилуки, Сєвєродонецьк, Макіївка, Кривий Ріг, Тернопіль, Євпаторія, Ялта і інші населені пункти, при наявності в них філій транспортних компаній. В середньому доставка по Україні займає до 24 годин з моменту замовлення. Ми працюємо післяплатою, тобто оплата замовлення за фактом отримання.
rss
Карта